Αλλάζει ο καιρός, τρομάζουν οι προβλέψεις

10

Η Αττική, η Εύβοια, η Λακωνία, η Ηλεία, η Κρήτη και τα Γρεβενά που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πύρινης καταστροφής, δοκιμάστηκαν για μια ακόμη νύχτα καθώς οι κάτοικοί τους ήρθαν αντιμέτωποι με τα τεράστια μέτωπα της φωτιάς, τα οποία εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα και με μεγάλη ταχύτητα, αφανίζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.Η Αττική, η Εύβοια, η Λακωνία, η Ηλεία, η Κρήτη και τα Γρεβενά που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πύρινης καταστροφής, δοκιμάστηκαν για μια ακόμη νύχτα καθώς οι κάτοικοί τους ήρθαν αντιμέτωποι με τα τεράστια μέτωπα της φωτιάς, τα οποία εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα και με μεγάλη ταχύτητα, αφανίζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.Από σήμερα Σάββατο αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς ο καύσωνας υποχωρεί και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα για λίγη βροχή στην Εύβοια, κάτι που όλοι εύχονται καθώς τα πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τμήματά του έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 35 με 37 και στα νησιά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και νωρίς το πρωί στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τις πρωινές ώρες, τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.