Αλέξης Τσίπρας: «Στην Ελλάδα της Δεξιάς φταις»

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την δήλωση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος ουσιαστικά τόνισε ότι φταίνε οι ίδιοι άνεργοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά αφού είτε δεν ψάχνουν στο ίντερνετ, είτε δεν έχουν καλό και δομημένο βιογραφικό.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα:

Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας.

Ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων.
Σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νεων, είναι η αιτία.

Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις.
Αν είσαι άνεργος φταις.
Αν είσαι μαθήτρια φταις.
Αν είσαι εργαζόμενη φταις.
Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις.

Ας μην επιτρέψουμε σε μια κυνική κυβέρνηση να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού.
Τι είπε ο Κυρανάκης που προκάλεσε αντιδράσεις
Ο βουλευτής της ΝΔ φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Mega, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προγράμματα της κυβέρνησης που επιδοτούν την εργασία, μέσω του ΟΑΕΔ.

Σε εκείνο το σημείο λοιπόν ο κ. Κυρανάκης, στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο ψάχνουν δουλειά οι νέοι, λέγοντας: «Είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά δεν ψάχνουνε στο ίντερνετ, να δούνε τι υπάρχει από προγράμματα.

Υπάρχουν προγράμματα που είναι άγνωστα στον κόσμο. Διότι ο κόσμος. πάρα πολύς κόσμος, όχι όλοι, δεν ψάχνει. Δεν λέω ότι φταίει ο κόσμος, λέω απλά να ψάχνει. Το βλέπω και στη δική μου γενια, πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά που πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν δουλειά, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού, ενώ έχουν τα πτυχία».