Ακάρ: Οι Έλληνες μάς παρενοχλούν στο Αιγαίο, εμείς απαντάμε – Υπέρ του διαλόγου αλλά μετά από αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα ζητώντας να συνεχιστούν οι επαφές στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο πλαίσιο συζήτηση για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τάχθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας γνωστό πως προσκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο, να επισκεφθεί επίσημα την Τουρκία.Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο Πόλατλι της Άγκυρας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην ένταση με την Ελλάδα, λέγοντας πως η χώρα του είναι εκείνη που επιδιώκει τον διάλογο.Ο Ακάρ δήλωσε πως η Τουρκία σέβεται τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, αλλά δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος της:

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Δεν είμαστε εισβολείς. Σεβόμαστε τα σύνορα και τα δικαιώματα κυριαρχίας όλων των γειτόνων μας. Μιλάμε για διάλογο, φιλία και αδελφοσύνη και αυτό δεν δείχνει αδυναμία» τόνισε.