Αισιοδοξία για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

34

Ενθαρρυντικά σημάδια για την ελληνική οικονομία – Για πρώτη φορά από το 2014, τον Ιούλιο του 2019 ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ξεπέρασε σημαντικά τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, όπως καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν

Προσδοκίες για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έχει δημιουργήσει η ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 23 ημέρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 που η ΝΔ πέτυχε καθαρή νίκη και σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση, σήμερα καταγράφηκε η πρώτη απτή ένδειξη για την επερχόμενη οικονομική αλλαγή.

Στον δείκτη του οικονομικού κλίματος που δημοσιεύεται κάθε μήνα με βάση επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Ιούλιο του 2019 η Ελλάδα ξεπέρασε σημαντικά τον μέσο όρο του αντίστοιχου δείκτη των χωρών της Ευρωζώνης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2015!

Από ποσοστό 101% τον Ιούνιο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο σκαρφάλωσε στο 105,3% τον Ιούλιο,αφού οι προσδοκίες για βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων σε εμπόριο, βιομηχανία, αλλά και υπηρεσίες και μεταποίηση γιγαντώθηκαν μετά την πολιτική αλλαγή. Η εξέλιξη του δείκτη οικονομικού κλίματος επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα αρχίζει να επιστρέφει στην κανονικότητα, μετά την παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ, και αναμένεται να λειτουργήσει θετικά για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα εφ’ όσον βέβαια η κυβέρνηση εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει.

Την ίδια στιγμή στην Ευρωζώνη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος επιβραδύνθηκε από ποσοστό 103,3% στο 102,7% τον Ιούλιο.