“Αδειάζει” στελέχη η Χρυσή Αυγή ενόψει της απόφασης στην δίκη (video)

[ad_1]

Καθώς πλησιάζει η απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αλλάζει τακτική και αδειάζει τα στελέχη του, έστω και εικονικά. Στο πλαίσιο αυτό, στενός του συνεργάτης κατέθεσε στη δική της οργάνωσης ότι έχει έχει διαγραφεί ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και τα μέλη του τάγματος εφόδου που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Α. Κωνσταντίνου, μέχρι πρόσφατα στενός συνεργάτης του Ν. Μιχαλολιάκου, και μάρτυρας υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στη δίκη της οργάνωσης, δήλωσε στο δικαστήριο ότι η Χρυσή Αυγή διέγραψε την τοπική οργάνωση της Νίκαιας και τον πυρηνάρχη της Γιώργο Πατέλη σε μικρό χρονικό διάστημα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
Όπως αποκαλύπτει ωστόσο σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, στελέχη της οργάνωσης της Νίκαιας συνεχίζουν να βρίσκονται στο στενό περίγυρο του Νίκου Μιχαλολιάκου μόλις και πριν από ένα χρόνο.
Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει η εφημερίδα, οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Ιωάννης Καζαντζόγλου και Κωνσταντίνος Κορκοβίλης υποδέχονται τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για το μακεδονικό. Όσο για τον διεγραμμένο υποτίθεται Γιώργο Πατέλη, στις 24 Αυγούστου του ’17, τέσσερα χρόνια μετά τις ποινικές διώξεις στα μέλη της Χρυσής Αυγής, σε διαδικτυακό διάλογο αποθεώνει τη Χρυσή Αυγή.
 
Στα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών διακρίνεται και άλλος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 33χρονου μουσικού και μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Νίκαιας, ο Γιώργος Τσακανίκας να ποζάρει από το 2016 έως το 2018 δίπλα στον Ηλία Κασιδιάρη.
Στη δίκη της Χρυσής Αυγής, φρένο στις συνεχείς καθυστερήσεις της ακροαματικής διαδικασίας έβαλε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία διεμήνυσε στους συνηγόρους υπεράσπισης ότι θα πρέπει να προσέρχονται εγκαίρως οι δηλωμένοι στον κατάλογο μάρτυρες υπεράσπισης, διαφορετικά θα προχωρούσε στις απολογίες των κατηγορουμένων.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Βλαχοπαναγιώτη
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]