ΑΑΔΕ: Ανά ΑΦΜ πλέον οι συμψηφισμοί σε επιστροφές και φόρους

30

[ad_1]

Ανά ΑΦΜ και όχι ανά φορολογική δήλωση θα γίνονται πλέον οι συμψηφισμοί μεταξύ επιστροφών και βεβαιωμένων φόρων, μετά την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να εκδίδει από φέτος χωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα για τους συζύγους.
Στους σχεδιασμούς της ΑΑΔΕ περιλαμβάνονται ακόμη η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ τον Ιούλιο (και όχι τον Σεπτέμβριο) καθώς και το άνοιγμα, μέσα στον τρέχοντα μήνα, της εφαρμογής για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Όσον αφορά στο φορολογικό διαζύγιο, αιτήσεις υπέβαλαν 22.500 ζευγάρια έως την εκπνοή της προθεσμίας στις 28 Φεβρουαρίου.
Παράλληλα η ΑΑΔΕ προχωρά σε διεύρυνση των δυνατοτήτων χρήσης των τραπεζικών λογαριασμών που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο taxisnet με το πρώτο άμεσο βήμα να αφορά σε απευθείας πίστωση  εκτός από τις επιστροφές φόρου και τυχόν κερδών από τη λοταρία. Άμεσα άλλωστε σχεδιάζεται στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» εκτός από τις οφειλές, οι φορολογούμενοι να μπορούν να βλέπουν και τις επιστροφές φόρου που δικαιούνται.
Στο μέτωπο των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα φορολογημένα καύσιμα που χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους απαλλαγής αλιείς, κατόχους τουριστικών επαγγελματικών σκαφών, βοηθητικών σκαφών θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας, που διενεργούνται από τα τελωνεία, οι επιστροφές εφεξής θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Ρεπορτάζ : Κώστας Τσάβαλος 
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]