Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων – Ποσά ως 8.500 ευρώ
Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Σκρέκας – «Είμαστε ένα κόμμα ανοικτό σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα»
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
Μητσοτάκης: Ομιλία στη Βουλή θα δώσει αύριο στα πλαίσια της Προανακριτικής
Επίδομα αδείας 2025: Πότε θα δοθεί
Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον τουρκικό χάρτη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας
Ο Γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0.05%
Βούλη: Αύριο η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή – Με αποχή προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτοιμη η ρύθμιση για τις 120 δόσεις- Ίσως εντός Απριλίου στη Βουλή

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



«Η εργασία ήταν και παραμένει, πριν και μετά από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, στο κέντρο της αναπτυξιακής μας πολιτικής» τόνισε, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «η επόμενη μέρα των μνημονίων έχει στο επίκεντρό της τον κόσμο της εργασίας, τους νέους, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».
Αναφέρθηκε, στα οφέλη για «πολλές δεκάδες χιλιάδες» ασφαλισμένους, πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους καθώς και πολίτες που συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο, αλλά δεν συνταξιοδοτούνταν εξαιτίας της οφειλής τους, οι οποίοι πλέον θα μπορούν μέσω της ρύθμισης να βγουν στη σύνταξη, εξοφλώντας τα χρέη τους με ένα μικρό ποσό μηνιαίως από τη σύνταξη τους.
Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα απαντηθεί ποια θα είναι «η θέση και ο ρόλος των πολλών και κυρίως η θέση και ο ρόλος του κόσμου της εργασίας».
«Από την πλευρά μας, έχουμε νομίζω όλη την αξιοπιστία να αποδείξουμε στους πολλούς, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους αυτού του τόπου, στους ανθρώπους του μόχθου, στη νεολαία, ότι η δική τους επιλογή πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, τόσο στις εκλογές του Μαΐου, όσο και στις εκλογές του Οκτωβρίου».
Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις «εμβληματικές» για την εργασία ρυθμίσεις, μετά από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην αύξηση του κατώτατου, με κατάργηση του «ντροπιαστικού» υποκατώτατου μισθού για τους νέους, αλλά και τις ρυθμίσεις μέσα στην τριετία, όπως την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τα προγράμματα εργασίας που συνέβαλαν στη μείωση της ανεργίας από το 27% κατά οκτώ μονάδες, την πάταξη της αδήλωτης εργασίας κατά 10%, την πρακτική δήλωσης των υπερωριών πριν την πλεονάζουσα εργασία «που διπλασίασε τις υπερωριακές ώρες μέσα σε ένα χρόνο στο σύστημα», το πρόγραμμα απεγκλωβισμού των ανέργων από επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν, με ενισχύσεις και με πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας, κ.α.
Χαρακτήρισε «τρομακτικό» το σχέδιο της ΝΔ για τα εργασιακά και «βαθιά αντικοινωνικό» και «νεοφιλελεύθερο» το πρόγραμμα της για το ασφαλιστικό και διερωτήθηκε, γιατί δεν απαντά η ΝΔ στο «πως θα πληρωθούν οι σημερινές συντάξεις και παροχές», εάν οι εισφορές για επικούρηση και υγεία των ασφαλισμένων κατευθυνθούν προς την ιδιωτική ασφάλιση, αφού, όπως είπε, «οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις».
Υπογράμμισε, ότι το σχέδιο της ΝΔ για το ασφαλιστικό οδηγεί, είτε σε παραγωγή νέων ελλειμμάτων του δημοσίου, εάν η διαφορά καλυφθεί από το δημόσιο υπέρ των ασφαλιστικών εταιριών, ή σε νέες περικοπές συντάξεων.
Σε ερώτηση για την προβολή του έργου της κυβέρνησης η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι είναι γνωστό ότι πίσω από ορισμένα ΜΜΕ είναι γνωστό ότι βρίσκονται «πολύ συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα», που υποστηρίζουν «πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους», παραπέμποντας στην τοποθέτηση του κ. Ραγκούση στην εκδήλωση στο Γαλάτσι. Υπογράμμισε, ότι ενώ η υπόθεση Νοβάρτις συνιστά «σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων», με εκτιμήσεις για 26 δισ. ζημία για το δημόσιο, πρωτοσέλιδα μεγάλων ΜΜΕ και των βασικών καναλιών «πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα» και «προσπαθούν τάχα μου να δημιουργήσουν υποθέσεις Πετσίτη, υποθέσεις Ξεπαπαδέα, ανύπαρκτες ιστορίες, προκειμένου να δημιουργήσουν πολιτικό αντιπερισπασμό». Πρόσθεσε, ότι αυτό συμβαίνει «για να θολώσουν τα νερά», κάθε φορά που υπάρχει «μια θετική εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνία».
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Βουλή
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Νέα αποκλιμάκωση στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου
Επόμενο άρθρο Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα με συμφωνία κυβέρνησης-Ερυθρού Σταυρού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων – Ποσά ως 8.500 ευρώ
5 λεπτά ago
Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Σκρέκας – «Είμαστε ένα κόμμα ανοικτό σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα»
24 λεπτά ago
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
1 ώρα ago
Μητσοτάκης: Ομιλία στη Βουλή θα δώσει αύριο στα πλαίσια της Προανακριτικής
1 ώρα ago
Επίδομα αδείας 2025: Πότε θα δοθεί
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0.05%

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλη: Αύριο η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή – Με αποχή προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα από 180 εκατ. για τη στήριξη νέων γονέων και ευάλωτων νοικοκυριών το α΄πεντάμηνο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?