Δευτέρα, 15 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Αποφασίζουν τις δράσεις της εβδομάδας – Αύριο το συλλαλητήριο στην Λάρισα
Σοφία Ζαχαράκη: «Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Συμφωνία για το σχολείο του 2040»
‘Ηττα-σοκ της Νάπολι στο «Φρίουλι», «καταρρέει» η Φιορεντίνα
Αίγιο: Ασθενής-μποξέρ γρονθοκόπησε ορθοπεδικό σε νοσοκομείο γιατί δε του άρεσε το πρόσωπο του- Η συνομιλία
Μενδώνη: «Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης»
Ο Ατρόμητος έριξε τον ΠΑΟΚ από την 2η θέση
Περιστέρι: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Συνελήφθη ο υπεύθυνος του κλαμπ
Γερουλάνος για αγρότες: Η κυβέρνηση κάνει πρόβλημα της κοινωνίας τη δική της ανεπάρκεια – Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αγροτική πολιτική
ΑΕΚ… σαν ελβετικό ρολόι
Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Ένταση στις σχέσεις Ινδίας – Πακιστάν

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Οργή προκάλεσε στην Ινδία η δημοσιοποίηση ενός βίντεο με τον Ινδό πιλότο, ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί από το Πακιστάν όταν καταρρίφθηκε το μαχητικό του, να δηλώνει στην πακιστανική τηλεόραση «πολύ εντυπωσιασμένος από τον πακιστανικό στρατό» ο οποίος του «συμπεριφέρθηκε πραγματικά καλά» την ώρα που σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν κατά μήκος του διαφιλονικούμενου Κασμίρ.
Δημοσιεύματα του ινδικού Τύπου αναφέρουν ότι η επιστροφή του αντισμηνάρχου Αμπχιντάν Βαρταμάν στην Ινδία καθυστέρησε γιατί ο πιλότος υποχρεώθηκε να γυρίσει το βίντεο προτού απελευθερωθεί.
Ο πιλότος, το μαχητικό MiG του οποίου καταρρίφθηκε την Τετάρτη ενώ κατεδίωκε πακιστανικά μαχητικά πάνω από το διαφιλονικούμενο Κασμίρ, πέρασε αργά χθες το βράδυ το συνοριακό πέρασμα Γουάγκα, το μόνο νόμιμο σημείο διέλευσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, αμέσως μόλις το Ισλαμαμπάντ αποφάσισε την απελευθέρωσή του. Η σύλληψή του έγινε το επίκεντρο των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Κασμίρ τον περασμένο μήνα, που στοίχισε τη ζωή σε 40 ινδούς παραστρατιωτικούς.
Ο ινδός πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια αλλά δέχτηκε επίθεση από πλήθος στην πακιστανική πλευρά της γραμμής εκεχειρίας που χωρίζει το Κασμίρ, εμφανίστηκε με μελανιασμένο μάτι και μεταφέρθηκε άμεσα για ιατρικό έλεγχο και για ανάκριση από τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Στο βίντεο, το οποίο έχει παραποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον πακιστανικό στρατό λίγο πριν από την απελευθέρωσή του, ο πιλότος εξαίρει τον επαγγελματισμό του πακιστανικού στρατού και ασκεί κριτική εις βάρος των ινδικών μέσων ενημέρωσης επειδή προκάλεσαν πολεμικό κλίμα.
«Το προσωπικό του στρατού με έσωσε από τον όχλο. Ο πακιστανικός στρατός είναι πολύ επαγγελματίες και είμαι εντυπωσιασμένος από αυτό», λέει.
Τα ινδικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν «κακόγουστο» το βίντεο και ανέφεραν ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο για τους αιχμαλώτους πολέμου.
«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς αξιοπρέπεια και το Πακιστάν μόλις ξέχασε αυτό το βασικό μάθημα παραβιάζοντας την Συνθήκη της Γενεύης», έγραψε ο Ρατζίπ Σαρντεσάι, διευθυντής σε έντυπο του ομίλου India Today.
Από την πλευρά του ο πακιστανικός Τύπος εξήρε την κυβέρνηση για την απελευθέρωση του πιλότου.
Την ίδια ώρα, η βία μαίνεται στο Κασμίρ με αμφότερες τις πλευρές να εξαπολύουν επιθέσεις στην μεθόριο. Τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν από την ινδική πλευρά και ένας από την πακιστανική. Τουλάχιστον 12 είναι οι νεκροί πολίτες και από τις δύο πλευρές στην μεθόριο από την Δευτέρα.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Σχετική είδηση: Το Πακιστάν παρέδωσε στην Ινδία τον πιλότο του μαχητικού που κατερρίφθη
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Πακιστάν
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Επεισόδια μεταξύ οπαδών σε Νίκαια – Παπαστράτειο – Αιγάλεω
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Αποφασίζουν τις δράσεις της εβδομάδας – Αύριο το συλλαλητήριο στην Λάρισα
18 λεπτά πριν
Σοφία Ζαχαράκη: «Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Συμφωνία για το σχολείο του 2040»
52 λεπτά πριν
‘Ηττα-σοκ της Νάπολι στο «Φρίουλι», «καταρρέει» η Φιορεντίνα
1 ώρα πριν
Αίγιο: Ασθενής-μποξέρ γρονθοκόπησε ορθοπεδικό σε νοσοκομείο γιατί δε του άρεσε το πρόσωπο του- Η συνομιλία
1 ώρα πριν
Μενδώνη: «Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης»
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση στο Bondi Beach Στοχευμένο χτύπημα σε εβραϊκή εκδήλωση με 12 νεκρούς – Απετράπη βομβιστική επίθεση

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με στόχο εβραϊκή εκδήλωση στην παραλία Bondi στο Σίδνεϊ – Δείτε βίντεο.

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρώτη μεγάλη μάχη Πιερρακάκη στο Ecofin

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο χρόνια μετά, η Διεθνής Αμνηστία παραδέχεται ότι η Χαμάς διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?